Banner SyrHamsterij
een kleinschalige fokkerij van de goudhamster.

De naam SyrHamsterij is afgeleid van de originele benaming van de goudhamster namelijk Syrische hamster en Hamsterij is een verbastering van de Engelse benaming hamstery.

Het belangrijkste doel van Syrhamsterij is om zeer vriendelijke en tamme goudhamsters te fokken.

Syrhamsterij besteedt veel aandacht aan het handtam maken van jonge goudhamsters. Een handtamme jonge goudhamster is gewend om opgepakt te worden en is dus niet bang voor een hand. Als de jonge goudhamster verhuist naar zijn nieuwe adres zal hij, mits er genoeg aandacht aan wordt besteed, snel zeer tam zijn.
Een goudhamster die niet handtam is, zal zich gaan verdedigen als  hij wordt opgepakt. Vaak betekent dit dat de net aangeschafte goudhamster uit angst gaat bijten. Het baasje wordt daar niet blij van, maar het hamstertje ook niet!

Maar het oog wil natuurlijk ook wat en dus wordt er ook zeker gelet op het uiterlijk. Van te voren wordt goed uitgezocht welke ouderhamsters bij elkaar passen. De voorouders van de goudhamsters van Syrhamsterij zijn bekend, dus is ook bekend hoe de nakomelingen kunnen worden.

Wat zeker zo belangrijk is, is de afstamming van de goudhamster. Een goede afstamming geeft een verantwoorde lijn. Syrhamsterij let hier zeer goed op. Alle goudhamsters kunnen een stamboom meekrijgen. Deze kan op verzoek verkregen worden.